Ποιοί είμαστε

Η Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων με Ψαροτούφεκο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ είναι μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία έχει ιδρυθεί και λειτουργεί από το 2005 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

Τα μέλη της αριθμούν μερικές χιλιάδες και πυρήνες και εκπρόσωποι της ΠΕΕΑΨ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ υπάρχουν στις περισσότερες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.
Τα μέλη της ασχολούνται περιστασιακά, αλλά με πάθος και αγάπη για την θάλασσα και την φύση, με την ερασιτεχνική αλιεία με ψαροτούφεκο.

Η Πανελλήνια Ενωση Ερασιτεχνών Αλιέων με Ψαροντούφεκο ιδρύθηκε το 2005 με αφορμή την υποτιθέμενη απαγόρευση του ψαροτούφεκου στην Θράκη,
μετά απο παρερμήνευση της υπουργικής απόφασης ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ41/1128/1865 (ΦΕΚ 336Β/11-02-2004) που αφορούσε θέματα του νόμου 3028/2002 ΦΕΚ 153/28-06-2002 περί αρχαιοτήτων.
Τότε δεν υπήρχε Πανελλήνια οργάνωση για να προβάλει η να υποστηρίξει τις αυτονόητες διεκδικήσεις των ερασιτεχνών αλιέων με ψαροτούφεκο και δημιουργήθηκε η ΠΕΕΑΨ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ.

Μέλη της ΠΕΕΑΨ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ μπορούν να γίνουν όσοι συμμερίζονται τις οικολογικές της ανησυχίες και τις προσπάθειες της για αειφορο ανάπτυξη.
Συνδεδεμένα μέλη της ΠΕΕΑΨ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ μπορούν να είναι και σύλλογοι η ομοσπονδίες ανά την Ελλάδα με κοινό η παρόμοιο σκοπό.

Το Δ.Σ της Π.Ε.Ε.Α.Ψ.

Πρόεδρος Καμαριανάκης Γιάννης

Γραμματέας Παπαναστασίου Χρήστος

Ταμίας Κάτζος Μηνάς

Μέλος Ζωνομέσης Βασίλης

Μέλος Μπέλλος Απόστολος