Ημερίδα Νομοθεσίας Υ/Β Αλιείας 18 Μαΐου 2011, στις 17.00

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ε.Ο.Υ.Δ.Α. (Στον Αγιο Κοσμά, δίπλα στην είσοδο της πλαζ του Ε.Ο.Τ.) στις 18 Μαΐου 2011, και ώρα 17.00 μμ, θα διεξαχθεί η Ημερίδα Νομοθεσίας Υ/Β Αλιείας, με πάνελ ομιλητών τους: Α. Αργυρακόπουλο (Υποναύαρχο ε.α. Λ.Σ.), Γ. Βλάχο (Δικηγόρο), Ν. Καμπάνη (Δικηγόρο), έναν Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και κατόπιν αυτών ανοικτή συζήτηση μεταξύ τους με συμμετοχή του κοινού. Οι εισηγήσεις θα είναι περίπου 20λεπτης διάρκειας, η κάθε μία και θα ακολουθήσει η διαδικασία σχολιασμού τους από τους ομιλητές και τέλος θα δίδονται απαντήσεις σε ερωτήματα του κοινού που θα τίθενται εγγράφως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα θέματα των εισηγήσεων των ομιλητών θα έχουν ως κάτωθι:

Α. Αργυρακόπουλος: Κανονισμοί Λιμένος και ΠΔ 373/1985 περί Ερασιτεχνικής Αλιείας – Αντιφάσεις και συμβατότητα των διατάξεων τους σε σχέση με την υποβρύχια αλιεία. Νομοπαρασκευαστικές και νομοθετικές εξελίξεις σχετικά με τους Κανονισμούς Λιμένος.

Ν. Καμπάνης: Οι γκρίζες ζώνες της υποβρύχιας αλιευτικής νομοθεσίας και της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες της – Θεωρία και Πράξη. Δικαστική προστασία του υποβρύχιου αλιέα.

Ι. Βλάχος: Τα καθήκοντα του αλιευτικού κινήματος στις νέες συνθήκες - Υ/Β ψάρεμα με συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση της συσπείρωσης γύρω από την ΕΟΥΔΑ – Ανάπτυξη με αυτοχρηματοδότηση δια της έκδοσης αθλητικής άδειας αλιείας και της δημιουργίας τοπικών επιτροπών.

Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος: Ο έλεγχος του υποβρύχιου αλιέα στη στεριά και στη θάλασσα και η διαδικασία επιβολής κυρώσεων – Αρμοδιότητα, Δικαιώματα και Υποχρεώσεις. Νομοθετικός Σχεδιασμός.

Η γενική είσοδος για μη αθλητές της Ομοσπονδίας θα είναι € 10.

Πιστεύουμε πως η δεύτερη αυτή ημερίδα θα βοηθήσει σημαντικά στη μετάδοση πολύτιμης πληροφόρησης σχετικά με την ερμηνεία των διατάξεων της νομοθεσίας της υποβρύχιας αλιείας, αλλά και ορισμένων πρακτικών πλευρών της εφαρμογής της και θα διευκολύνει τη συνεργασία κράτους – πολιτών στον τομέα της πολύ διαδεδομένης και αξιόλογης αυτής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Η Επιτροπή Υ/Β Αλιείας της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.